Home Nemovitosti, reality Rodinné domy, vily, chaty Prodej chalupy v Srlíně okr. Písek
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Prodej chalupy v Srlíně okr. Písek

Srnín
4. 1. 2017 - 12:57
1 650 000 Kč
Prodávající

Popis

Hledáte-li opravdový ráj na zemi a oázu klidu je tato nemovitost určena právě Vám. Nabízená nemovitost se nachází v rozmanité krajině jižních Čech v obci Srlín, a to v jižní části této malebné obce nedaleko Tábora (cca 20 km) a nedaleko Českých Budějovic (50 km). Přízemní vesnické stavení je vystavěný na přelomu 19. a 20. století a bylo po dobu své existence několikrát rekonstruováno. Objekt je přízemní, do tvaru písmene L, se šikmou střešní konstrukcí. Stavení je v současné době rozděleno na obytnou část a část technickou (dříve hospodářskou). Poslední rozsáhlejší rekonstrukce a modernizace proběhla v roce 20089 a modernizace systému vytápění v roce 2014.

Z konstrukčního hlediska je nemovitost řešena následovně:
Základy původní stavby jsou vystavěny z lomových kamenů a u přístavby je využito betonových pasů. Obvodové konstrukce jsou vystavěny z větší části ze smíšeného zdiva tl. nad 70 cm (kámen, cihla). U přístavby je zdivo vystavěno z cihly plné. Stropní konstrukce jsou tvořeny převážně dřevěným trámovým stropem. V technické části pak zděnou klenbou. U obytné části je strop snížen sádrokartonem na CD profilech nebo obkladem tvořeným palubkami a dřevěnými obklady s využitím zateplení cca 5 cm. Střecha je polovalbová s cementovou střešní krytinou. Krov je ve velmi dobrém stavu. Výplně okenních otvorů jsou dřevěné s izolačním dvojsklem. U podlahových konstrukcí je využita jak keramická dlažba, tak i plovoucí laminátová podlaha.

Zdroj tepla je řešen etážovým vytápěním, které je tvořeno centrální otopnou soustavou s kotlem na pevná paliva a s přímotopným elektrokotlem Dakon PTE 12m. Kotel na tuhá paliva je programovatelný násypný kotel s prodlouženou spalinovou cestou o výkonu 20kW. Komínové těleso v technické místnosti je po celé délce průduchu vyvložkováno a revize jsou pravidelně prováděny. Za sekundární vytápění je spíše považován krb s výměníkem, který je umístěn v obytném pokoji. Objekt je připojen na obecní vodovod a el. síť. Ohřev vody je řešen el. bojlerem. Odvod splaškových vod je řešen prostřednictvím jímky s přepadem. Pozemek je oplocen a zahrada je velmi vkusně upravena.

Dispozičně je dům řešen v současné době jako 1+1. V přízemí domu se nachází prostorná kuchyně s jídelnou, obytný pokoj, koupelna, samostatné WC, technická místnost a zádveří s chodbou. Kotelna a sklad materiálu disponuje vlastním vstupem. Příslušenství domu je tvořeno stodolou s menší dílnou, studnou a sklepem.

Kladem této nemovitosti je krásné okolní prostředí a celkové umístění stavby v lokalitě. Velkou výhodou je její potenciál a možnosti rozšíření. Velkým kladem je taktéž absence přílišné vlhkosti a poměrně dobrý technický stav celé nemovitosti.

SILNÉ STRÁNKY: DOBRÝ TECHNICKÝ STAV, HEZKÁ LOKALITA, CELOROČNÍ VYUŽÍVÁNÍ, POTENCIÁL DALŠÍHO ROZŠIŘOVÁNÍ.

Cena: 1.650.000,- Kč.

včetně provize RK a právního servisu. Cena je uvedena bez daně z nabytí věcí nemovitých.

Parametry

Povaha inzerátu
prodej
Druh domu
chata, rekreační objekt
Dispozice
1+1
Materiál stavby
kamenný dům
Umístění a okolí
klidná část obce
Energetická třída (štítek)
G
Stav domu
dobrý
Poloha domu
samostatný
Podlahová plocha domu (m²)
132
Plocha parcely (m²)
1684
Počet podlaží
1

Prodej chalupy v Srlíně okr. Písek

Zavřít Zavřít
Prodávající
Ing. Tomáš PUSZTAI
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!